App-tips till iPhonen

Vad vore man utan er, fantastiska läsare! Jag fick just ett riktigt supertips bland kommentarerna som jag riktigt ivrigt vill lyfta fram. Appen ”Ingredient Watch” är gratis och ger er möjlighet att kolla upp MASSVIS med olika ingredienser, över 150 000 st närmare bestämt.

Jag gjorde en snabb sökning på Cetyl Alcohol, som jag fick en fråga om tidigare idag. Den lilla bollen framför ingrediensen som kommer upp, i detta fallet en gul/grön, ger en indikation på om produkten bör undvikas eller ej.

 

Klickar man sig vidare står det – ”Minimal harmful effects” – ganska ofarlig alltså. Scrollar man ner kan man läsa vad för studier som gjorts och väldigt kort om vad man kommit fram till. Sidan påminner väldigt mycket om Skin Deep och är ju helt PERFEKT att använda i butiken när man står som ett frågetecken.

Kan även tillägga att man kan klicka på knappen ”Publications” i högra hörnet för att komma till PubGet, en funktion som söker igenom massa databaser för vetenskapliga studier och plockar fram såna som kan tänkas vara relevanta.

Tack snälla Carolin med bloggen Min Budoir – länkkärlek deluxe till dig!

 Och till er andra – sprid vidare!!!

 

24 comments

  1. Carolin says:

    Vad glad jag blev att du gillade den :) När jag hittade den tänkte jag direkt på dig! Har en liknande till mat, där jag kollar upp E-ämnen. kram

Kommentera