App-tips till iPhonen

Vad vore man utan er, fantastiska läsare! Jag fick just ett riktigt supertips bland kommentarerna som jag riktigt ivrigt vill lyfta fram. Appen ”Ingredient Watch” är gratis och ger er möjlighet att kolla upp MASSVIS med olika ingredienser, över 150 000 st närmare bestämt.

Jag gjorde en snabb sökning på Cetyl Alcohol, som jag fick en fråga om tidigare idag. Den lilla bollen framför ingrediensen som kommer upp, i detta fallet en gul/grön, ger en indikation på om produkten bör undvikas eller ej.

 

Klickar man sig vidare står det – ”Minimal harmful effects” – ganska ofarlig alltså. Scrollar man ner kan man läsa vad för studier som gjorts och väldigt kort om vad man kommit fram till. Sidan påminner väldigt mycket om Skin Deep och är ju helt PERFEKT att använda i butiken när man står som ett frågetecken.

Kan även tillägga att man kan klicka på knappen ”Publications” i högra hörnet för att komma till PubGet, en funktion som söker igenom massa databaser för vetenskapliga studier och plockar fram såna som kan tänkas vara relevanta.

Tack snälla Carolin med bloggen Min Budoir – länkkärlek deluxe till dig!

 Och till er andra – sprid vidare!!!

 

Det här inlägget postades i Ingredienser kosmetika och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

24 svar till App-tips till iPhonen

 1. Pernilla skriver:

  Supersmart! Tyvärr verkar den inte finnas till Android.. Får hoppas att den dyker upp ;)

 2. Carolin skriver:

  Vad glad jag blev att du gillade den :) När jag hittade den tänkte jag direkt på dig! Har en liknande till mat, där jag kollar upp E-ämnen. kram

 3. Linnea skriver:

  Åååh vad underbart!! Tack!!!

 4. Yes! Laddar ned direkt. Perfa!

 5. Louise skriver:

  Perfekt, tackar för detta! Jag har typ sist i världen övergett min HTC och joinat Iphonemaffian.

 6. Hannah skriver:

  Underbart! Nu kan jag stryka INCI-app på min to-do-list. :) Tack för tipset!

 7. Alexandra skriver:

  Vilken smart! Tråkigt att den dock inte verkar finnas för Android.. Jag som tänkt skaffa en och kunde haft detta som ursäkt ;)

 8. Toppen, det är precis en sån app som jag beklagat för mig make att jag vill ha och att han borde bygga. Ska skriva ett app-inlägg på min blogg nu också, detta måste ju spridas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>