App-tips till iPhonen

Vad vore man utan er, fantastiska läsare! Jag fick just ett riktigt supertips bland kommentarerna som jag riktigt ivrigt vill lyfta fram. Appen ”Ingredient Watch” är gratis och ger er möjlighet att kolla upp MASSVIS med olika ingredienser, över 150 000 st närmare bestämt.

Jag gjorde en snabb sökning på Cetyl Alcohol, som jag fick en fråga om tidigare idag. Den lilla bollen framför ingrediensen som kommer upp, i detta fallet en gul/grön, ger en indikation på om produkten bör undvikas eller ej.

 

Klickar man sig vidare står det – ”Minimal harmful effects” – ganska ofarlig alltså. Scrollar man ner kan man läsa vad för studier som gjorts och väldigt kort om vad man kommit fram till. Sidan påminner väldigt mycket om Skin Deep och är ju helt PERFEKT att använda i butiken när man står som ett frågetecken.

Kan även tillägga att man kan klicka på knappen ”Publications” i högra hörnet för att komma till PubGet, en funktion som söker igenom massa databaser för vetenskapliga studier och plockar fram såna som kan tänkas vara relevanta.

Tack snälla Carolin med bloggen Min Budoir – länkkärlek deluxe till dig!

 Och till er andra – sprid vidare!!!

 

Jenny

24 Comments

 1. Vad glad jag blev att du gillade den :) När jag hittade den tänkte jag direkt på dig! Har en liknande till mat, där jag kollar upp E-ämnen. kram

 2. Perfekt, tackar för detta! Jag har typ sist i världen övergett min HTC och joinat Iphonemaffian.

    • Oj, det var värst. Trodde jag var sist av alla, typ. Min man får iofs fortfarande dras med en äldre sak :)

     • Till mitt försvar så hade jag åtminstone en androidtelefon och var så nöjd så fram till jag blev värvad av en ”iphonesektmedlem” .

      • Haha, känner mig faktiskt som en sektmedlem, speciellt eftersom inte mannen har någon ;)

 3. Vilken smart! Tråkigt att den dock inte verkar finnas för Android.. Jag som tänkt skaffa en och kunde haft detta som ursäkt ;)

 4. Toppen, det är precis en sån app som jag beklagat för mig make att jag vill ha och att han borde bygga. Ska skriva ett app-inlägg på min blogg nu också, detta måste ju spridas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *