Frågestund

Jag har fått önskemål om att ha en frågestund i bloggen. Eftersom min iPhone säger att det ska bli 17 grader här idag, så tänker jag passa på att göra som på bilden istället för att skriva inlägg. Alltså passar det ypperligt med frågestund idag. Fråga vad ni vill i kommentarsfältet (det måste inte ha med skönhet att göra) så ska jag försöka svara så gott jag kan.

Är du nyfiken på mig som person? Är det något du funderat på och velat fråga mig, men kanske inte tyckt det passat in i kommentarsfältet under något inlägg? Har du en massa skönhetsfrågor du skulle vilja ställa? Ja, vad som helst! Fråga på!

UPPDATERAT: Kommentarsfältet är nu stängt. Kände det var dags, så jag hinner svara på alla frågor :)

Jenny

21 Comments

 1. Börjar lite lätt med en fråga om solskydd. Om man inte hittar någon bra dagcreme med spf kan man då blanda en vanlig solcreme för ansiktet med sin dagcreme? Eller ”förstör” de för varandra på något sätt? Lite knasig fråga kanske :-).

 2. Jag vill gärna veta om du har någon favvo solkräm för barn och vilken brukar du själv använda? Börjar bli dags för det. :)

 3. Här kommer ett mellanting mellan fråga och tips: Jag skulle vilja veta om det går att söka fram dina bästa produkter på något sätt, alltså de recensioner med högst betyg? Tänker att man skulle få en riktig guldgruva av högklassiga produkter att välja bland då! :)

 4. Kan du tipsa om några bra, vårdande balsam utan dumma ingredienser?

 5. Hur känns det att driva din egen unika webshop med naturlig smink? Det är jag nyfiken på, bl.a…… :)

 6. ÄR du sådär blond naturligt (det kan man ju faktiskt vara har jag hört… ;)) Eller bleker/färgar/slingar/tonar du håret? Och i så fall vad använder du för produkter? Finns det hårblekningsprodukter som inte är konventionella kemibomber (typ ”naturliga” eller ”gröna” eller vad ni vill, ni fattar vad jag menar) och som funkar?

 7. Jag funderar ibland på detta med konserveringsmedel i hudvård o smink. Numera avstår jag från parabener, jag vill inte ha dem på min hud. Jag undrar dock ibland över de alternativa konserveringsmedel som används i stället. Är de lika effektiva o testade? Kan man känna sig trygg med att de är säkra, att det inte finns bakterietillväxt o annat otrevligt med de alternativ till konserveringmedel som används inom den gröna kosmetikan? Och, vilket konserveringsmedel känner du dig mest ”trygg” med av de nya gröna alternativen?

 8. Jag har en dotter på 11 år och jag undrar om du har något tips på bra grön hudvård som passar ung hud. Har börjat få lite småplitor och pormaskar.

 9. Solkräm undrar jag över också… både till kropp och ansikte och både till dig och barnen?

 10. Jag har ju massvis med frågor så jag skriver så många jag kommer på nu men kommer nog flera :p
  Jag undrar över ditt bösta tips på: concealer under ögon och för finnar, riktigt bra fett,stift för torra läppar, fotkräm, torrschampo, mascara, kajakpenna, nagellack, alla doftfria produkter du testat och kan rekommendera.

  Så glad att du har en frågestund! Lär mig så mkt av din blogg och älskar alla dina tips och tester!

 11. Jag undrar över någon bra mascara? Känner att mina ögon har blivit känsliga så behöver nog något nytt. Har du provat 100% pures mascara? Är 100% pures produkter bra generellt?

 12. Jag är nyfiken på hur du kom in på hela den här banan. Hur och när började du med naturkosmetik och när bestämde du dig för att göra busineness av det? Och hur gamla dina barn är (jag är året yngre än dig och fascineras ibland över hur stor skillnad det är på liven mellan mina jämnåriga). hand i hand med den frågan undrar jag hur du hinner allt du gör? Vad har du för tips till någon (mig) som funderar på att starta eget? Hur fungerar det rent praktiskt att driva webshop?

 13. Mascarafråga: Det enda som sitter kvar på mina fransar är sk. tubmascara. (Imju Fiberwig, Blinc m fl) Men jag har inte lyckats hitta någon som är grön. Kanske inte finns heller … Vet du?

 14. Kul med frågestund!

  Jag undrar hur grönt/naturligt du lever när det kommer till andra områden av livet, typ mat och kläder?
  Jag vet att du nämnt det ibland, men jag undrar också vad övriga familjen tycker om din gröna inställning?
  Jag vet inte hur gamla dina barn är nu, men brukar du prata/diskutera/lära dem om ekologiskt och naturligt?

  Sen undrar jag hur det fungerar när du gör en recension. Alltså allt som är bakom. Hur länge provar du en produkt? Hur mycket provar du av den? Hur länge får den sitta kvar på kroppen? Har du något speciellt anteckningsblock eller liknande där du skriver upp under tiden? Vad går du efter när du ger betyg (utseende, effekt, doft..?)? Ja, helt enkelt vägen mellan att du får en produkt i din hand och att du skriver om den här.

  Är ditt företag/webshop ditt enda (det är ju inte så lite…men ja, du fattar) jobb nu? Eller har du något annat jobb också? Vad har du jobbat med tidigare?
  Har du någon utbildning inom grön skönhet eller är du helt självlärd?

  Ja, jag vet att en del frågor här kanske är privata, men svara bara på de du vill svara på!

  /C

 15. Vet du någon naturlig:
  Naglestärkare
  Frans och bryn serum

  Hade gärna velat höra lite om olika oljor du provat med och vad dom olika är bra för.
  Kanske om du vet skillnaden mellan expellerpressad och kallpressad, om egenskaperna förändras i dom beroend epå sätter oljan framställs.

  Sen undrar jag också hur du gör när du är någonstans. Hur pass stirkt är du? Använder du tvålen på ex Ikeas toalett? ;P

 16. Hej! Jag undrar om du vet med dig någon som har haft väldiga problem med mycket finnar men framför allt plitor, hudfärgade knottror, stängda porer eller vad man nu ska kalla dom i ansiktet och blivit av med dom och fått en fin hud. Tänker på om det finns några mirakel produkter eller behandlingar. Någon annan som vet något? Jag är 23 år och har haft dessa hudproblem i 10 år.

 17. Frågestunder är alltid kul ☺
  Jag undrar dels om concealer av alla de slag! Vilka har du erfarenhet av, vad kräver du av en concealer och vilka håller måttet enligt din mening?
  Sedan undrar jag över vilken utveckling du tänker dig med din gröna väg, i synnerhet blogg och shop, hur ser dina ambitioner och planer ut?

 18. Pingback: Privata frågor |

Comments are closed.