Har du testat lash lift?

Har du hakat på trenden med lash lift än? Eller funderar du på vad det är för något? Ett lash lift innebär helt enkelt att man lyfter och färgar fransarna så att hela fransen syns och ser fylligare ut. Man kan göra lash lift på salong eller köpa produkter för lash lift hemma. 

Ska man göra lash lift eller ögonfransförlängning?

När man gör ett så kallat lash lift, så används bara de egna ögonfransarna. Gör man en ögonfransförlängning så får man extra fransar fastsatta. Fördelen med en lash lift är att de faller inte av och det blir ett jämnt resultat. Men det är inte ett lika uppenbart resultat som att göra en ögonfransförlängning.

När man gör en lash lift så håller det i mellan 6 till 8 veckor. De första 24 timmarna efter ska du undvika att använda makeup. 

Hur går ett lash lift till?

Först bestämmer man vilken form som passar just dina fransar. Om det är så att du har kortare fransar behöver du exempelvis mer raka fransar som pekar uppåt medan längre fransar behöver mer kurva. Efter det så placeras dina fransar på en silikonplatta som innehåller ett serum och produkter som bidrar till att skapa formen och färgen på fransarna. Efter en timme på silikonplattan är fransarna klara

Vad kostar ett lash lift och var kan man göra det?

Priset för ett lash lift kan variera en hel del. Det finns personer som gör behandlingar hemma, sedan finns det salonger som satsat fullt ut på lash lift. En behandling brukar kosta mellan 600 till 1400 kronor, beroende på stad och behandlingsställe. 

17 Apr 2021