Bra belysning viktigt för vårt välmående

Välmående handlar inte bara om vad vi stoppar i oss utan om betydligt mer än så. Något som ofta förbises i vårt stressiga samhälle är hur vi påverkas av belysning. Bra belysning på arbetet kan ha en stor inverkan på oss människor, faktiskt större än vad många tror. Ett bra exempel är hur vi människor mår bättre under sommarhalvåret än under vinterhalvåret då mörkret infaller väldigt tidigt på dygnet vilket leder till depression för en stor del av befolkningen. Ett bra tips är därför att byta ut sin gamla belysning i hemmet och satsa på modern led belysning som exempel led lysrör. En stor fördel med led lysrör är att ljuset är flimmerfritt vilket har en positiv påverkan på vår hälsa. Led lysrören är dessutom miljövänliga då de inte innehåller något kvicksilver vilket är ytterligare en anledning till att man bör ta detta på största allvar ifall man är en person som värnar om miljön.

Välj LED och värna om naturen

Miljön för mig är väldigt viktig och därför anser jag att led belysning inte är ett val utan snarare obligatoriskt. Jag må vara något extrem på denna front men faktum är att man genom att byta till led lysrör hjälper till att minska koldioxidutsläpp som traditionella lampor släpper ut under sin livstid. Det finns många olika led lysrör att välja mellan idag och jag rekommenderar att man noggrant undersöker sina alternativ innan man beslutar sig för någon specifik modell. Det finns en hel del lysrör som inte riktigt uppfyller våra svenska krav och därför är det bra om man själv läser på innan man ger sig ut i butikerna.

Viktigt att tillägga är att det inte endast behöver handla om lysrör utan det kan även vara en arbetslampa eller ett par billiga extraljus som du kan byta ut till led väldigt enkelt. Både arbetsljus och fordonslampor så som extraljus släpper ut koldioxid och val av lampa påverkar vår miljö enormt.

19 Sep 2016