Hår och hudvård

Det är inte fel att se till att ta hand om olika delar av kroppen, på olika sätt. Att sköta huden, håret, naglarna med mera, det går att göra med produkter man köper, så väl som det finns smarta tips med vanliga livsmedel som kan göra under för kroppen. Inom hud och hårvård finns det även olika sätt att ta bort hår, på delar av kroppen, som med en flawless till exempel. 

Tvätta håret utan schampo

Schampo är ofta basiskt, vilket gör att fjällen öppnas på hårstrået så håret blir risigt och strävt och då behöver vi balsam efteråt för att fixa riset. Det kan då vara bättre testa att avända andra bra hårtvättstips med saker du har hemma. Som dessa:

Bikarbonat: Ta 1–3 tsk bikarbonat med lite vatten. Massera in i hårbotten och skölj. Avsluta med sursköljning bestående av 1–3 tsk citronsaft i 5 dl vatten.

Honung: Ta 1 msk honung som löses upp i 2 dl varmt vatten. Massera in och skölj. Gör ditt hår underbart mjukt!

Äggtvätt: Vispa upp och massera in 1-2 ägg i hårbotten medan håret är torrt. Låt verka i cirka 10 minuter och skölj ur med svalt vatten. Om du har ett torrt hår tar du bara äggulan. Om du har fett hår bara äggvitan. Du kan även blanda ägg och honung.

När det gäller vår hud, så är det bra att inte använda allt för många produkter. I snitt använder en kvinna 13 olika produkter på huden, vilket ger cirka 260 kemika­lier. Det kan då vara smartare att satsa på en kost rik på grönt, färgglada frukter och bär, frön, nötter och oljor och få produkter!

23 Nov 2020