Hur kan jag få vitare tänder?

Vita tänder är något många gärna eftersträvar. Det är inget som ger några hälsomässiga fördelar kan det ha stor effekt på självförtroendet. Det finns idag olika sätt att få tänderna vita, genom att bleka dem. Det går att bleka tänderna hemma, läs mer om oliika alternativ på https://bästa-tandblekningen.se. Sedan går det även att bleka tänderna hos tandläkaren. Hos Folktandvården är det vanligta att använda specialanpassade blekningsskenor och blekgel som patienten sedan använder hemma. Men det finns de tandläkare som bleker på plats. Då med plasmaljus eller laser.

Olika sätt att bleka tänderna på

Ett sätt att bleka tänderna på är hemma, med en skena, som du fått av tandläkaren. Den är då gjuten efter dina tänder och din mun så att den passar perfekt. 

Annars finns det även tandkrämer för vitare leenden, men dessa är ofta inte lika effetiva som blekning, men kan vara bra komplement. 

Det finns också så kallade bleka hemma-kit. En del varianter har tandskenor med tillhörande blekningsgel, andra metoder innefattar att du penslar på blekmedel med en penna. 

Oavsett metod, se till att först göra en undersökning hos din tandläkare. Det är viktigt att du inte har karies, tunn emalj eller trasiga lagningar för att tandblekning ska vara riskfri. Det är även bra att ta bort tandsten före samt att undvika färgstark mat, rödvin, kaffe, te och nikotin en tid efter din blekning för ett mer hållbart resultat. Se även till att ha en god munhygien efter tandblekningen för ett mer hållbart resultat. 

22 Nov 2020