Olika hårborttagningsmetoder

Det här med att ta bort hår, det är något som både kvinnor och män gör nuförtiden. Det finns flera sätt att ta bort hår. Det är lite beroende på vart man har detta hår. Här kan du läsa mer om: så får du bort generande hårväxt. Det finns ett par vanliga metoder som de flesta har koll på när det gäller att ta bort hår. Dock tar vi upp dem här ändå, så att du får koll på vad det finns för metoder. 

Rakning är ju det som de allra flesta känner till. Det är med en rakhyvel man då skär bort håren. Det är ett kortvarigt resultat och återväxten kommer snabbt tillbaka. 

Andra hårborttagningssätt

Ett sätt är att använda sig av kräm. I denna länk får du tips på krämer för hårborttagning. Hårborttagningskrämer stryker man på, sedan så torkar man av. Det finns ämnen i dessa krämer som bryter ner hårstråna. 

Ett annat sätt att ta bort hår är genom vaxning. Det finns både kallt vax och varmt vax. Vaxning är en bra metod för att avlägsna hår från större ytor och det håller rätt så länge med. 

Det går även att ta bort hår med plockning, epilator, trådning. Sedan finns det ett sätt som tar bort hår på ett permanent sätt. Då är det laser och ipl som man använder sig av. Det är det bästa sättet om man vill ta bort håret utan att få tillbaka det överhuvudtaget. 


1 Dec 2019