Viktigt med bra hudvård

Ute idag så finns det en massa olika krämer, oljor och serum på hyllor och i onlinebutiker. Det kan vara svårt att veta vad just du behöver. Att ha en bra hudvårdsrutin är dock inte fel och produkter från Maria Åkerberg är ett bra val. Valet av produkter bör baseras på vad du har för hudtyp. Det skiljer sig nämligen mellan om du har fet hy eller torr hy vad du bör satsa på. Så innan du köper hem produkter, ta reda på vad det är för hudtyp du har. Det finns flera guider på nätet som berättar mer om dessa olika typer, men det går även att besöka en hudvårdsterapeut om du vill.

Andra bra saker att tänka på

En annan sak som är viktigt är att hålla huden ren och det genom att tvätta dig på rätt sätt och inte för ofta! Vissa ansiktstvättar och tvålar tvättar bort hudens naturliga oljor som behövs för att balansera PH-värdet i huden. Kontinuerlig övertvättning leder till torr hy, hy som är mottaglig för infektioner, eksem och kan ge små rynkor och linjer. Så satsa därför på en fuktgivande ansiktstvätt.

Tänk även på att olika årstider kräver olika sorters produkter. Under vintern är det bra att satsa på återfuktning, eftersom luften ute är torrare. Under våren är det bra att göra djupgående porrengöring och exfoliering. Sommartid är det viktigt skydda din hud, med både  solskydd och antioxidanter. Sedan till hösten är det dags att exfoliera igen samt reparera huden från sommarens solskador.

27 Nov 2020